Bizim Board

Full Version: Mantarlı Fırın Patlıcan
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Malzemeler:

- 5 adet patlıcan,
- 350 gr. mantar,
- 100 gr. kaşar peyniri,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 adet kuru soğan,
- 1,5 su bardağı süt,
- Tuz, karabiber.

Yapılışı:

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu suda 10 dakika bekletin.
Suyunu sıkıp ezin. Bir tencereye 2 kaşık margarin koyup, ince kıyılmış
soğan ve mantarları ilave ederek hafifçe kavurun. 2 kaşık unu ilave edip,
un kokusu gelince patlıcanları ilave edip karıştırın. 1,5 bardak süt, tuz ve
karabiber ilave edin. Sütü çekinceye kadar pişirin. Ateşe dayanıklı cam bir
tepsiye boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendesini ilave edin. 200°C'lik fırında
peynir eriyince ve hafif kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun!!