Bizim Board

Full Version: Patlıcanlı Kebap
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Malzemeler:
1 Kg kusbasi
2 çorba kasigi margarin
3 çorba kasigi sivi yag
2 büyük sogan
2 çorba kasigi domates salçasi
4 adet orta büyüklükte patlican
4 adet yesil biber
2 çay kasigi tuz ½ çay kasigi karabiber
Yapilisi:
1-Patlicanlari uzunlamasina 4 parçaya böldükten sonra her birini 4 cm.lik uzun parçalara ayirin ve yarim saat tuzlu suda bekletin. Patlicanlari kuruttuktan sonra fazla suyunu almak için hafifçe sikin.
2-Sivi yag ve margarini birlikte isitin. Patlicanlari hafif kizarttiktan sonra ayri bir kaba ayirin.
3-Ayni tavada dogranmis kusbasinin yarisini 2-3 dakika kizartin ve ayri kaba alin. Ayni islemi etin diger yarisi için de tekrarlayin.
4-Yine ayni tavada ince ve uzunlamasina dilimlenmis soganlari pembelestirin. Üzerine salçayi dogranmis biberle birlikte ekleyin ve 2 dakika çevirin. Eti, tuzu ve toz biberi 2 bardak ilik suyla ilave edin. Kapagini kapattiktan sonra yarim saat kisik ateste etler kivama gelinceye kadar pisirin. Patlicanlari da ekledikten sonra yarim saat daha pisirmeye birakin. Maydanozla süsleyin .

Afiyet Olsun!!